14 Φεβρουαρίου 2014

Brooks........η αυτοκρατορική σελλα και οι ανταγωνιστές της.

Η σέλλα που έγινε σύμβολο.......
οχι πολύ βαριά για να στολίσει ενα lightweight classic ποδήλατο οχι πολύ ακριβή να την αποκτήσεις ακόμη και τώρα.
Τι εννοώ?Οτι οι Αγγλοι γνωστοί για το "κόλλημα" που εχουν με την παράδοση,κατασκευάζουν με τον ίδιο τρόπο που το έκαναν πρίν 150 χρόνια,την σέλλα αυτή.Αυτό δείχνει ότι υπάρχει ζήτηση και μάλιστα πολύ μεγάλη..ακόμη και στις μέρες αυτές που κυριαρχεί το χαμηλό κατασκευαστικό κόστος και η μαζική παραγωγή....
Δέρματα buffalo,βαφτίζονται για μερικές μέρες  σε υγρά για να μαλακώσουν,τεντώνονται,σταμπάρουν πάνω τα λογότυπα και μετά φορμάρονται πάνω στον μεταλλικό σκελετό της σέλλας.Μετά στεγνώνουν και γυαλίζονται με αλοιφή για δέρματα πέρνωντας την τελική της μορφή.
Μια σέλλα "ζωντανή" που αναπνέει ,βρέχεται ,στεγνώνει,προσαρμόζεται στο σώμα,φθείρεται γλυκά στην πατίνα του χρόνου και με μιά βίδα που έχει στο μπροστινό της μέρος την ρυθμίζεις να είναι πάντα φορμαρισμένη και τεντωμένη.

οι ανταγωνιστές είδαν την ζήτηση αυτή και επαναφέρουν στην παραγωγή τις αντίστοιχες σέλλες τους....
για δείτε........

Selle Italia turbo


San Marco rols
την οποία μπορείτε να δείτε και στο Colnago μου...εχει κάνει απειρα χιλιόμετρα άνετα και ξεκούραστα....με δυό λόγια τέλεια!





Concor....την φοράει το Raleigh 531 που έχω ......στην σουέντ έκδοση ,    έχει κάνει επίσης άπειρα χιλιόμετρα αγωνιστικά και προπονητικά....πιό σκληρή, πιό κουραστική,
βέβαια οταν ημουν αθλητης την είχα συνηθήσει,αλλά τώρα δεν την προτιμώ εύκολα...





regal....όμορφη...δεν την εχω δοκιμάσει...





Cardiff....λοιπών αγνώστων στοιχείων,δεν εισάγεται στην Ελλάδα...


Δεν υπάρχουν σχόλια: