03 Φεβρουαρίου 2016

Η LOOK Cycle επενδύει στην Corima

Η LOOK Cycle επενδύει στην Corima

Αυτή η συνένωση δύο εμβληματικών εταιρειών του ποδηλατικού χώρου σηματοδοτεί μια νέα αναπτυξιακή φάση

Ηκορυφαία γαλλική εταιρεία LΟΟΚ Cycle – εφευρέτης και παγκόσμιος ηγέτης των αυτόματων πεταλιών δρόμου και ευρωπαϊκός ηγέτης των υψηλής ποιότητας carbon πλαισίων, ανακοίνωσε ότι κέρδισε την πλειοψηφία των μετοχών της γαλλικής κατασκευάστριας εταιρείας carbon τροχών – Corima
Διατηρώντας ταυτόχρονα την ανεξαρτησία τους, αυτή η στρατηγική συμμαχία θα επιτρέψει και στις δύο επιχειρήσεις να αναπτύξουν ισχυρή συνεργασία σε βιομηχανικό, εμπορικό, ερευνητικό και αναπτυξιακό επίπεδο. Η LΟΟΚ πολύ σύντομα θα είναι σε θέση να προσφέρει την πώληση των τροχών που έχουν σχεδιαστεί και κατασκευαστεί από την Corima μέσα από το δίκτυο των μεταπωλητών της.
2
Η CORIMA ιδρύθηκε το 1973 από τον Pierre Martin και τον Jean-Marie Riffard στο Loriol-sur-Drôme. Αρχικά επικεντρώθηκε στο σχεδιασμό και την κατασκευή υψηλής απόδοσης carbon εξαρτημάτων και από το 1988 εφαρμόζει τις δεξιότητές της στους τροχούς. Επί του παρόντος, η Corima απασχολεί 20 υπαλλήλους για κύκλο εργασιών € 4.000.000, με το 85% για εξαγωγή. Σαφώς η σχεδίαση και η κατασκευή των τροχών εξακολουθεί να είναι «made in France». Θα πρέπει να αναφερθεί πως η γαλλική εταιρεία έχει κατορθώσει να κατακτήσει και τα τρία μεγάλα Grand Tours και αποτελεί βασικό χορηγό της Astana τα τελευταία χρόνια.
Ο Pierre-Jean Martin, πρόεδρος της Corima, δήλωσε: «Η συσπείρωση των δύο εταιρειών έγινε με πολύ ρευστό τρόπο, στο μέτρο που μοιραζόμαστε τις ίδιες αξίες στις επιχειρήσεις μας: απόδοση, καινοτομία, ποιότητα και ομαδικό πνεύμα. Αυτός ο συνδυασμός, όπως τον επιθυμήσαμε, ​​θα επιτρέψει και στις δύο εταιρείες, LOOK και Corima, να αναπτυχθούν σε μια ολοένα και πιο ανταγωνιστική και παγκοσμιοποιημένη αγορά. Οι κοινές μας δυνάμεις και συνέργειες θα επιτρέψουν επίσης σε ένα συνεχώς αυξανόμενο αριθμό οπαδών για την “Petite Reine» (την μικρή πριγκίπησα: Το ποδήλατο) να επωφεληθεί από τα καλύτερα προϊόντα για το αγαπημένο του σπορ».
3
Ο Dominique Bergin, πρόεδρος της LOOK, πρόσθεσε: « η Corima είναι μια πολύ μεγάλη εταιρεία, με ορθή διαχείριση, υψηλή ανάπτυξη, εξαγωγές και με μοναδική τεχνογνωσία σε τροχούς carbon. Μοιραζόμαστε το ίδιο πάθος και την ίδια απαίτηση να προσφέρουμε υψηλής αξίας τεχνικά προϊόντα στους καταναλωτές. Αυτή η συγχώνευση θα επιτρέψει και στις δύο εταιρείες να επιταχύνουν την ανάπτυξή τους και χαίρομαι με την επιστροφή των τροχών Corima στους γάλλους λιανέμπορους».

Δεν υπάρχουν σχόλια: