21 Απριλίου 2016

La Fleche Wallone 2016

O Alejandro Valverde κέρδισε το 80ο La Fleche Wallone

Ο 35χρονος Ισπανός αθλητής της Movistar κέρδισε για 3η συνεχόμενη χρονιά –  και 4η φορά στην καριέρα του – την ιδιαίτερα απαιτητική κλασική των Αρδεννών και έγινε ταυτόχρονα ο αναβάτης με τις περισσότερες νίκες στην μέχρι τώρα ιστορία του αγώνα.

Ως συνήθως, ο νικητής της κλασικής κρίθηκε στην διάσημη ανάβαση του Mur de huy, μετά από 195 αγωνιστικά χιλιόμετρα. Μία ανάβαση 1.300 μέτρων, με μέση κλίση στο 9,8% που όπως αποδεικνύεται ταιριάζει απόλυτα στο στιλ και τις ικανότητες του Valverde.
Ο Valverde πέρασε μπροστά στο γκρουπ όταν η κλίση άρχισε να… αγριεύει και παρέμεινε ψύχραιμος ακόμα και όταν ο Joaquim Rodriguez της Katusha έκανε την επίθεση του. Λίγο μετά, ήταν η σειρά του Dan Martin να περάσει μπροστά και να δουλέψει για τον συναθλητή του Julien Alaphilippe, με τον πανίσχυρο Valverde όμως ‘’κολλημένο’’  στην ρόδα του.
unnamed
Πραγματικά, όταν ο Valverde αποφάσισε να επιτεθεί, οι αθλητές της Etixx-QuickStep δεν μπορούσαν να κάνουν τίποτα περισσότερο από το να τερματίσουν πίσω του, στην 2η και 3η θέση.
2
Μετα τον τερματισμό, ο Valverde πανηγύρισε έντονα την νίκη με τους ανθρώπους της ομάδας του και είχε κάθε λόγο να είναι πανευτυχής: ‘’ H αλήθεια είναι πως δε μπορώ να το πιστέψω. Το να γράψει ένας αθλητής το όνομα του στις σελίδες της ιστορίας του Fleche Wallonne αποτελεί μεγάλη τιμή’’, δήλωσε ο Ισπανός, ο οποίος συμπλήρωσε: ‘’Ήξερα πως ήμουν σε πολύ καλή μέρα, όμως μέσα στο αγώνα πολλά μπορούν να συμβούν. Είμαι πολύ ευτυχής που όλα πήγαν όπως έπρεπε’’.  

La Flèche Wallonne 2016 (196km)

1. Alejandro Valverde (Esp) Movistar, σε 4:43:57”
2. Julian Alaphilippe (Fra) Etixx-Quick Step
3. Daniel Martin (Ire) Etixx-Quick Step ,όλοι τον ίδιο χρόνο
4. Wout Poels (Ned) Team Sky, σε 4”
5. Enrico Gasparotto (Ita) Wanty-Groupe Gobert , σε 5”
6. Samuel Sanchez (Esp) BMC Racing
7. Michael Alabasini (Sui) Orica-GreenEdge
8. Diego Ulissi (Ita) Lampre-Merida
9. Warren Barguil (Fra) Giant-Alpecin
10. Rui Costa (Por) Lampre-Merida

Δεν υπάρχουν σχόλια: