30 Μαΐου 2016

Γύρος Ιταλιας 2016---ωραιες στιγμές

“Δεν είναι παρά ένας αγώνας…” δηλώνει ο Chaves

Ο Nibali αγκαλιάζει συγκινημένος τους γονείς του Esteban Chaves αμέσως  μετά τον τερματισμό.

Ταξίδεψαν – για πρώτη φορά στη ζωή τους – από ένα μικρό χωριό της Κολομβίας, για να δουν το γιό τους να ίσως να κερδίζει το Giro. Αντί γι’ αυτό είδαν τον Nibali να παίρνει τη διαφορά αφήνοντας τον Κολομβιανό στη δεύτερη θέση.
“Είναι η πρώτη φορά που οι γονείς μου ταξιδεύουν στην Ευρώπη και ήρθαν εδώ για να με δουν να φοράω τη ροζ φανέλα. Είναι η πιο σημαντική στιγμή της ζωής μου και δε με πειράζει που έχασα. Είναι απλά ένας αγώνας…” δήλωσε ο Chaves φανερά συγκινημένος για να προσθέσει: “Σήμερα ο Nibali και ο Scarponi έδειξαν πως είναι στην καλύτερή τους φόρμα. Δεν είχα τα πόδια να τους ακολουθήσω. Έτσι είναι τα πράγματα στους αγώνες. Και ναι, δεν ήμουν καλά και έπαιρνα αντιβίωση αλλά δεν ήταν αυτό το πρόβλημα. Δεν είμαι από κείνους που βιάζονται να δικαιολογηθούν. Απλώς δεν είχα τα πόδια!”
Οι γονείς του Esteban Chaves ήταν οι πρώτοι που υποδέχτηκαν τον Nibali στον τερματισμό του 20ου stage για να τον συγχαρούν για τη μεγάλη νίκη του απέναντι στο γιό τους… Να τον συγχαρούν για τη δύναμη και την επιτυχία του. Κι εκείνος, φανερά συγκινημένος έσπευσε να τους αγκαλιάσει και να τους ευχαριστήσει.
ZEN_0881
Από τις μεγάλες στιγμές της ποδηλασίας που ζήσαμε φέτος στο 99o Giro d’ Italia, μαζί με τις υπεράνθρωπες προσπάθειες του Steven Kruijswijk που, παρά τους φριχτούς πόνους και παρόλο που η ομάδα του πίστευε πως δεν θα στεκόταν καν στη γραμμή της εκκίνησης, υπερασπίστηκε όσο καλύτερα μπορούσε τη θέση του στους πρώτους του φετινού Giro.
Η Bianchi είχε ετοιμάσει μια μεγαλειώδη υποδοχή για τον Kruijswijk, μια που όλα έδειχναν πως θα ήταν εκείνος ο φετινός νικητής αλλά σε τέτοιους αγώνες όλα παίζονται μέχρι την τελευταία στιγμή.
2-_FFS1445

Δεν υπάρχουν σχόλια: