04 Μαΐου 2016

Ποδήλατο & Μοτοσυκλέτα

Ποδήλατο & Μοτοσυκλέτα

Μια σχέση πάθους και λατρείας στους 2 τροχούς γενικότερα.
Ποιος από  εμάς δεν καβαλάει την μοτοσυκλέτα του ,για μετακίνηση ή διασκέδαση?Τα 2 οχήματα συνδέονται ιστορικά, αφού το ένα γεννήθηκε από το άλλο.
Οι πρώτες μοτοσυκλέτες ήταν στην ουσία ποδήλατα με κινητήρα προσαρμοσμένο μέσα στον σκελετό ή μέσα στο κέντρο του τροχού (βλ.Megola) ή πάνω το τιμόνι(βλ.Velosolex).
Πολλές οι ιστορικές αναφορές για την συγγένεια των δύο αυτών δικύκλων.





Στις μέρες μας εχει παρατηρηθεί ενα λυπηρό φαινόμενο.Στην επαγγελματική ποδηλασία μέσα στον αγώνα υπάρχουν τα οχήματα συνοδείας των αθλητών και παράλληλα αρκετές μοτοσυκλέτες των δημοσιογράφων ,των τηλεοπτικών μέσων ή των service.O  αριθμός των οχημάτων έχει πολλαπλασιαστεί επικίνδυνα στον βωμό της καλύτερης τηλεοπτικής κάλυψης ή της αμεσότερης επαφής με τους αθλητές σε περίπτωση μηχανικής βλάβης ή πτώσης.Ετσι πέρσυ αλλά και φέτος εως σήμερα έχουν γίνει αρκετά ατυχήματα με εμπλοκή ποδηλάτου με αυτοκίνητο ή με μοτοσυκλέτα και μερικά απο αυτά πολύ σοβαρά.
Υπάρχουν αιτήματα απο ενώσεις αθλητών αλλά και φιλάθλων για να εξεταστεί ο περιορισμός του αριθμού των οχημάτων που συνυπάρχουν μέσα στην διαδρομή με τους αθλητές κατα την διάρκεια του αγώνα.
Ο καιρός θα δείξει.Ελπίζω πάντως η UCI όπως έκανε με τα δισκόφρενα στους αγώνες δρόμου (θυμίζω ανακάλεσε την εφαρμογή τους στους αγώνες λογω επικινδυνότητας μετά τον τραυματισμό ορισμένων αθλητών σε μια πτώση),να πράξει κάτι ανάλογο με τα κινούμενα οχήματα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: