21 Σεπτεμβρίου 2016

VUELTA 16 (ΓΥΡΟΣ ΙΣΠΑΝΙΑΣ)

O Nairo Quintana κέρδισε τη Vuelta


Στα «κόκκινα» ο κολομβιανός!
Ο26χρονος αθλητής της Movistar, Nairo Quintana, είναι ο νικητής του Γύρου της Ισπανίας για το 2016. Στην δεύτερη θέση της γενικής τερμάτισε ο Chris Froome της Team SKY και στην τρίτη ο Esteban Chaves της Orica BikeExchange.


Αυτή είναι η δεύτερη νίκη του Quintana σε Grand Tour στην μέχρι τώρα καριέρα του. Μετά την κατάκτηση της ροζ φάνελας το 2014 στο Giro, ο μικρόσωμος κολομβιανός αναβάτης της Movistar πρόσθεσε στη συλλογή του και την κόκκινη της Vuelta, αποδεικνύοντας πως είναι ο μοναδικός αναβάτης GC που μπορεί να κερδίσει τον «διαστημικό» Chris Froome.
Μεγάλος χαμένος του φετινού Γύρου της Ισπανίας ο Alberto Contador που, ξεκινώντας σαν φαβορί, δεν κατάφερε να διακριθεί και τερμάτισε στην 4η θέση της γενικής. Μία άτυχη στιγμή (πτώση) τις πρώτες μέρες του αγώνα, του στέρησε τις πιθανότητες να προσθέσει έναν ακόμα τίτλο Grand Tour στη συλλογή του.

Ευχάριστη έκπληξη αποτέλεσε η τρίτη θέση στη γενική του Esteban Chaves. Ο 26χρονος κολομβιανός ανηφορίστας της Orica BikeExchange «έκλεψε» κυριολεκτικά την τελευταία στιγμή τη θέση στο βάθρο απο τον «Pistolero». Αυτή η εμφάνιση του Chaves, μετά και την εξαιρετική του παρουσία στο φετινό Giro όπου τερμάτισε 2ος, «γεννά» πολλές προσδοκίες και αφήνει υποσχέσεις για το μέλλον.

Οι δέκα πρώτοι της γενικής
1. Nairo Quintana (Col) Movistar σε 83:31:28
2. Chris Froome (GBr) Team Sky -1:23”
3. Esteban Chaves (Col) Orica-BikeExchange -4:08”
4. Alberto Contador (Esp) Tinkoff -4:21”
5. Andrew Talasky (USA) Cannondale-Drapac -7:43″
6. Simon Yates (GBr) Orica-BikeExchange -8:33″
7. David de la Cruz (Esp) Etixx-QuickStep -11:18″
8. Daniel Moreno (Esp) Movistar -13:04″
9. Davide Formolo (Ita) Cannondale-Drapac -13:17″
10. George Bennett (NZl) LottoNL-Jumbo -14:07″

Δεν υπάρχουν σχόλια: