03 Απριλίου 2018

Niki Terpstra win the Tour de Flandres

ΠΗΓΗ:MBIKE


Ο 33 χρονος Ολλανδός αναβάτης της Quick-Step Floors, Niki Terpstra, πέτυχε εμφατική νίκη στη μεγάλη κλασική του Βελγίου με σόλο ξεκόλλημα 26 χιλιομέτρων.




O Niki Terpstra συνέχισε την κυριαρχία της Quick-Step Floors στους βελγικούς μονοήμερους αγώνες για φέτος, προσθέτοντας την 16η νίκη Monument στo εκπληκτικό παλμαρέ της ομάδας, μόλις δύο μέρες μετά τον εορτασμό των 20 χρόνων της στην αγωνιστική ποδηλασία.  
Ο Terpstra επανέλαβε το σενάριο που του έφερε τη νίκη φέτος στους αγώνες Le Samyn και E3 Harelbeke και, με σόλο ξεκόλλημα στα τελευταία χιλιόμετρα, κέρδισε το Ronde van Vlaanderen προσθέτοντας το δεύτερο Monument στην καριέρα του – ακολουθώντας το θρίαμβο του Paris-Roubaix το 2014.

Η Quick-Step Floors οδήγησε έξυπνα τον αγώνα την Κυριακή από την αρχή, στέλνοντας τους σκληρούς «εργάτες» Tim Declercq, Iljo Keisse και Florian Sénéchal στο μπροστινό μέρος του peloton, λίγα λεπτά αφού έφυγαν από τη γραμμή εκκίνησης στην πόλη της Αμβέρσα.
Και οι τρεις αναβάτες κάλυψαν κάθε κίνηση, με άμεσες απαντήσεις σε όλους τους επιτιθέμενους, επιτρέποντας σε 11 αναβάτες να ξεφύγουν μόνο μετά από 70 χιλιόμετρα. Μόλις τα πράγματα ηρέμησαν στην εξέλιξη του αγώνα, το ίδιο τρίο συνέχισε να ελέγχει το ρυθμό, εξασφαλίζοντας πως η χρονική διαφορά δεν θα ξεπερνούσε τα πέντε λεπτά πριν την πρώτη ανηφόρα της ημέρας, το Oude Kwaremont.
Παρά τις απότομες αλλαγές ρυθμού και τα ξεσπάσματα στο εικονικό Muur-Kapelmuur και το Koppenberg, ο αγώνας δεν έσπασε και τα φαβορί έμειναν μαζί. Η ομάδα της Quick-Step Floors είχε το πλεονέκτημα με τέσσερις κορυφαίους αναβάτες στο γκρουπ των φαβορί – τον Philippe Gilbert, τον Yves Lampaert, τον Zdenek Stybar και τον Niki Terpstra.
Ο Stybar, ήταν αυτός που απάντησε σε μια επίθεση από τον Greg Van Avermaet (BMC) στο Taaienberg, πριν δοκιμάσει τη δική του επίθεση μετά την ανηφόρα του Kruisberg .



Λίγο μετά την ενσωμάτωση των δύο στο γκρουπ των φαβορί, ο Vincenzo Nibali (Bahrain-Merida) έκανε την επίθεσή του, στην οποία απάντησε άμεσα ο Niki Terpstra. Οι δυο τους συνεργάστηκαν για λίγο, όμως ο Terpstra μπόρεσε να αποσπαστεί από τον νικητή του Milano-Sanremo ενώ το λιθόστρωτο του Oude Kwaremont φαινόταν για τρίτη φορά στον ορίζοντα. Τη στιγμή της επίθεσης του, ο 33 χρονος Ολλανδός ήταν 40 δευτερόλεπτα πίσω από τους τρεις πρωτοπόρους (Pedersen, Van Baarle και Langeveld) αλλά με τις ικανότητές του στην ατομική χρονομέτρηση – και με την καλύτερη ίσως θέση οδήγησης επάνω στο ποδήλατο, στο πελοτόν –  μπόρεσε να καλύψει τη χρονική διαφορά φτάνοντας στο Oude Kwaremont.

Ο Terpstra διατήρησε εξαιρετικό ρυθμό στο Oude Kwaremont – χαρακτηριστική ανάβαση που εισήλθε στον αγώνα το 1974 – έπιασε τους τρεις αναβάτες και τους προσπέρασε αμέσως συνεχίζοντας το εντυπωσιακό του σόλο.
Χωρίς να κοιτάζει πίσω, ο 33 χρονος αναβάτης της Quick-Step Floors χαλάρωσε στα τελευταία 100 μέτρα του αγώνα και συγκλονισμένος από συναισθήματα διέσχισε τη γραμμή του τερματισμού με τα χέρια σηκωμένα ψηλά, πετυχαίνοντας μία νίκη που τον τοποθέτησε στο κλαμπ με τους καλύτερους αναβάτες «κλασικών» της σύγχρονης ποδηλασίας.
Στη δεύτερη θέση τερμάτισε ο Mads Pedersen (Trek-Segafredo), ενώ το βάθρο συμπλήρωσε ο περσινός νικητής του αγώνα, ο Βέλγος Philippe Gilbert.

Γύρος της Φλάνδρας 2018 – Η πρώτη δεκάδα:

1  TERPSTRA, Niki (QUICK – STEP FLOORS)                 6:21:25
2  PEDERSEN, Mads (TREK – SEGAFREDO)                       12
3  GILBERT, Philippe (QUICK – STEP FLOORS)                 17
4  VALGREN ANDERSEN, Michael (ASTANA)                      20
5  VAN AVERMAET, Greg (BMC RACING)                         25
6  SAGAN, Peter (BORA – HANSGROHE)                      
7  STUYVEN, Jasper (TREK – SEGAFREDO)                   
8  BENOOT, Tiesj (LOTTO SOUDAL)                         
9  VAN AERT, Wout (VERANDA’S WILLEMS – CRELAN)          
10 STYBAR, Zdenek (QUICK – STEP FLOORS) 

Δεν υπάρχουν σχόλια: