12 Νοεμβρίου 2018

Αντίο Mario Rossin....!

Χθες το βράδυ ο Mario Rossin, πέθανε ένας σπουδαίος μαέστρος -καλλιτέχνης Veronese, μεγάλωσε στο Brianza στο σχολείο του Ernesto Colnago.

Με τη δημιουργία της επιχείρησής του, ο Rossin δημιούργησε υπέροχα ποδήλατα, επιβεβαιώνοντας τον εαυτό του ως έναν αυθεντικό κύριο της μεταποίησης, ιδιαίτερα του χάλυβα.

Έτσι, τον έγραψε Giuseppe Figini μας σε ένα άρθρο αφιερωμένο στις δραστηριότητες του ως επικεφαλής της ιταλικής σχολής κατασκευής πλαισίων.
Το περίφημο Εθνικό Απόθεμα: «Veronese Pressana, που γεννήθηκε το 1941, αλλά γαλουχήθηκε στην πράξη  δίπλα στον Ερνεστο  πέρασε σημαντικές ευρεσιτεχνίες στο χώρο του Ποδηλάτου.
Πάντα πίστευε οτι  "Είναι σημαντικό να συμμετέχεις ...".

 Στην αρχή εργάστηκε στον τομέα της συγκόλλησης και στη συνέχεια ήταν ιδιαίτερα σημαντικός για την κατασκευή πολύ ιδιαίτερων ποδηλάτων , του  Colnago, όπου αργότερα αποκτώντας  ιδιαίτερες δεξιότητες,διέπρεψε και στο εμπόριο.
Στη συνέχεια συνειδητοποιεί με  την εμπειρία του ως τεχνίτη, οτι προτιμότερο είναι να ιδρύσει την δική του μάρκα  στη Μοντσα, με το επώνυμό του :Rossin. 




Στα μέσα της δεκαετίας του '70, μαζί με άλλους εταίρους και με μια νέα εταιρική δομή, πάντα με το Rossin  ως ένα εμπορικό σήμα που διευρύνει το πεδίο εφαρμογής, την κατασκευή των ποδηλάτων στεγάζεται σε ένα σύγχρονο εργαστήριο του Cavenago Brianza. "


Η κηδεία  του Mario Rossin θα τελεστεί την Τρίτη 13 Νοεμβρίου στις 14.30 στην ενοριακή εκκλησία του Cavenago (Mb).

ΑΘΑΝΑΤΟΣ








Επίσης η μάρκα Erregi ήταν δικής του κατασκευής με χαμηλότερο κόστος,πλην όμως με απαράμιλλη "Ιταλική" ποιότητα και γεωμετρία,ήταν ιδιαίτερα δημοφιλής στην Ελλάδα.
Η εθνική ομάδα, ο Παναθηναικός, ο Παράδεισος Αμαρουσίου και πολλές άλλες ομάδες είχαν ποδήλατα Rossin.
Ιδιαίτερα θυμάμαι το cromovelato του Κελεσίδη και το γαλάζιο του Κανέλου.

Μια παλαιότερη αναφορά στα ποδήλατα rossin ΕΔΩ.



Δεν υπάρχουν σχόλια: