27 Φεβρουαρίου 2019

Άδεια παγούρια στο Peloton?


Πρέπει να πετάνε οι αθλητές τα παγούρια τους όταν αδειάζουν?



Το να ρίχνεις ένα άδειο παγούρι μακριά οπουδήποτε αυτό το Σαββατοκύριακο στο Βέλγιο μπορεί να στοιχίσει  ακριβά.
 Οι κανόνες UCI επιβάλλουν πρόστιμα ύψους 200 έως 500 ελβετικών φράγκων και, σε ορισμένες περιπτώσεις, μέχρι 1000 ελβετικά φράγκα.
Ο Επίτροπος Jury της UCI για τους αγώνες του Omloop Het Nieuwsblad και Kuurne-Brussel-Kuurne, Philippe Marien, δήλωσε στη βελγική εφημερίδα Het Nieuwsblad ότι "η απόρριψη μιας φιάλης με νερό στο κανάλι ή η απομάκρυνση σκουπιδιών στο δρόμο δεν είναι πλέον αποδεκτή πράξη.
"Πρέπει να σταματήσουμε εκείνους τους αναβάτες που αφήνουν τα σκουπίδια τους παντού. Πρέπει να σταματήσουμε όσους, αμέσως μετά τη βόλτα δίπλα στο  αυτοκίνητο της ομάδας , ρίχνουν αμέσως το μπουκάλι τους στον αέρα.
"Οι επαγγελματίες του WorldTour αποτελούν παράδειγμα.  Με υψηλότερα πρόστιμα, θέλουμε να ορίσουμε πρότυπα και να καθοδηγούμε με έναν υπεύθυνο, οικολογικό τρόπο. Προσφέρονται ζώνες αποβλήτων, λίγο πριν τη ζώνη τροφοδοσίας και αμέσως μετά. Επιπλέον, τα απόβλητα μπορούν να απορριφθούν σε ένα προγραμματισμένο απόβλητο ζώνη περίπου 20 χιλιόμετρα από το τερματισμό. "
Τα υψηλότερα πρόστιμα είναι για το ρίξιμο ενός παγουριού στο κοινό "με επικίνδυνο τρόπο". Δεν είναι απαγορευμένο να δίνουν άδεια παγουράκια  σε οπαδούς, αλλά πρέπει να γίνει διαφορετικά, σύμφωνα με τον Marien.
"Μπορείτε να μετακινήσετε ήπια προς το κοινό, ή να το παραδώσετε στο  αυτοκίνητο της ομάδας, φυσικά. Ένας αναβάτης που ρίχνει ένα μισό γεμάτο ή άδειο παγούρι  στο κοινό γεμάτο αδρεναλίνη, αυτό είναι απειλητικό για τη ζωή, δεν είναι αποδεκτό . να το βλέπεις πια. "
Ο βετεράνος pro Greg Van Avermaet (ομάδα CCC) αναφέρει ότι οι αλλαγές βρίσκονται σε εξέλιξη στον τομέα. Παρόλο που ίσως δεν γνωρίζει όλους τους κανόνες, λέει: «Ξέρω ότι εγώ - και επίσης μια ομάδα συναδέλφων - έβαλα τα χαρτιά και τα τζελ μου στην πίσω τσέπη μου μέχρι να φτάσω στη ζώνη αποβλήτων».
Ενώ δεν μπορεί να ρίξει το παγουράκι του  στο έδαφος, εξακολουθεί να του αρέσει η ιδέα να το δώσει  σε οπαδούς.
 "Ένα παιδί θέλει να έχει ένα άδειο ποτήρι σαν αναμνηστικό, ανήκει επίσης κάπως στη γοητεία του αγώνα."

Και όχι μόνο ένα παιδί…θα συμπληρώναμε εμείς.

Βέβαια συμφωνούμε με την απόφαση αυτή.

Δεν υπάρχουν σχόλια: