15 Απριλίου 2019

Paris Roubaix 2019-ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ

Η Quick-Step_Lidl έδειξε την παντοδυναμία της με 3 Αθλητές μέσα στους 5 πρώτους.
Συγκεκριμένα ο γίγαντας  Philippe Gilbert (Deceuninck – Quick-Step) κέρδισε το Paris-Roubaix 2019 μετά από ένα τερματισμό με σπριντ στο ποδηλατοδρόμιο του Roubaix, εναντίον του Nils Politt (Katusha-Alpecin).

Ο Βέλγος έχει κερδίσει πλέον 4 διαφορετικές Κλασσικές 
(Τα λεγόμενα και  Μνημεία), το 5ο του συνολικά, προσθέτοντας το Paris Roubaix στο Tour of Flanders, Il Lombardia και Liège-Bastogne-Liège.

Ο αγώνας, ήταν  ένας πόλεμος φθοράς, ήταν ιδιαίτερα σκληρός σήμερα, με αρκετούς δυνατούς αναβάτες που ξεκίνησαν πολλαπλές επιθέσεις.
Ο Yves Lampaert (Deceuninck – Quick-Step) τερμάτισε 3ος , με τον Peter Sagan (Bora-Hansgrohe) 4ο   και τον Florian Sénéchal (Deceuninck – Quick-Step) 5ο.



Ο ΑΓΩΝΑΣ


Ο Greg Van Avermaet οδήγησε τον αγώνα στο Troué d’Arenberg, ο Peter Sagan και ο Wout Van Aert βρέθηκαν εκτός δρόμου. Ενώ ο Sagan κατάφερε να επανέλθει, ο Van Aert έμεινε πίσω με μια διαφορά 50΄΄ , αλλάζοντας ποδήλατο και έχοντας μια πτώση σε στροφή.
Παρόλα αυτά, κατάφερε να επιστρέψει μόνος του, δείχνοντας το τρομερό του ταλέντο!
Η επίθεση της ημέρας
Η αποφασιστική κίνηση της ημέρας ήρθε στα τελευταία 65 χλμ, με τον Philippe Gilbert να επιτίθεται, παίρνοντας μαζί του τον Nils Politt και τον Rudiger Selig.
Ακολούθησαν πολλές αντεπιθέσεις, πρώτα από τον Luke Rowe (Team Sky), μετά από τον Van Aert και τον Christophe Laporte (Cofidis), αλλά ο Peter Sagan οδήγησε το γκρουπ, πιάνοντας τον Gilbert.
Ο Gilbert επιτέθηκε ξανά στα τελευταία 23 χλμ., ενώ οι Sagan και Politt κόλλησαν πίσω του, αφήνοντας πίσω τους Lampaert και Vanmarcke, ενώ ο Van Aert distant έχανε έδαφος, πληρώντας για τις ατυχίες του νωρίτερα.

Η τελική επίθεση

Ο Gilbert επιτέθηκε και πάλι στα τελευταία 16 χλμ,  στον τελευταίο pave των πέντε αστέρων του Carrefour de l’Arbre, παίρνοντας μαζί τον συναθλητή του Lampaert και τον Sagan.

Gilbert & Politt

Ο Sagan κάνει όλη την δουλειά.

Αλλά ήταν ο Politt που θα έκανε την τελευταία επίθεση της ημέρας, φεύγοντας στα τελευταία 16 χλμ αγώνα, και ήταν μόνο ο Gilbert που μπόρεσε να τον ακολουθήσει.
Οι Sagan, Lampaert και Vanmarcke τους κυνηγούσαν, με τον Vanmarcke να έχει πρόβλημα με την ηλεκτρονική του μετάδοση, μη μπορώντας να αλλάξει ταχύτητες.
Οι δύο μπροστά άνοιξαν μια διαφορά 40΄΄.  καθώς κατευθύνονταν προς το τέλος, με τον Sagan να χάνει δυνάμεις και να πέφτει πίσω, ενώ έφταναν στα τελευταία 6 χλμ.
Ο Gilbert και ο Politt μπήκαν στο ποδηλατοδρόμιο του Roubaix, καθώς ακολούθησε ένα παιχνίδι γάτας με ποντίκι, με τους δύο να κοιτάζουν και να περιμένουν την άφιξη του Lampaert.
Ο Politt οδηγούσε, με τον Gilbert να ανοίγει πρώτα το σπριντ και πέρασε τον Γερμανό, στα τελευταία εκατό μέτρα για να πάρει τη νίκη.


Αποτελέσματα

1 Philippe Gilbert (Bel) Deceuninck – Quick-Step, at 5-58-02
2 Nils Politt (Ger) Katusha-Alpecin, at same time
3 Yves Lampaert (Bel) Deceuninck – Quick-Step, at 13 secs
4 Peter Sagan (Svk) Bora-Hansgrohe, at 40 secs
5 Florian Sénéchal (Fra) Deceuninck – Quick-Step, at 42 secs
6 Mike Teunissen (Ned) Jumbo-Visma, at 47 secs
7 Zdeněk Štybar (Bel) Deceuninck – Quick-Step, at same time
8 Evaldas Šiškevičius (Lit) Delko-Marseille Provence, at same time
9 Sep Vanmarcke (Bel) EF Education First, at same time
10 Stefan Küng (Sui) Groupama-FDJ, at same time


Δεν υπάρχουν σχόλια: