08 Αυγούστου 2019

Bjorn Lambrecht-R.I.P.

Ο Lambrecht, ο οποίος αγωνίστηκε για την ομάδα του WorldTour Lotto Soudal, στον Γύρο Πολωνίας,είχε μια σύγκρουση, στο 150χλμ, του 3ου εταπ αν  και δεν είναι σαφές γιατί έπεσε.
 Οι γιατροί  παρείχαν ιατρική περίθαλψη στον Lambrecht στο πλάι του δρόμου, αλλά η κατάστασή του δεν του επέτρεπε να μεταφερθεί στο νοσοκομείο με ελικόπτερο. Μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο με ασθενοφόρο όπου πέθανε αργότερα κατά τη διάρκεια της χειρουργικής επέμβασης.

Οι διοργανωτές αγώνων ακύρωσαν τις απονομές μετά την κούρσα καθώς η ποδηλατική κοινότητα θρηνεί την απώλεια 
του Lambrecht.

Ο Pascal Ackermann (Bora-Hansgrohe), ο οποίος κέρδισε, εξέφρασε τα συλλυπητήριά του στην οικογένεια και στους συναθλητές  του Lambrecht στο Lotto Soudal.
-"Σήμερα, το αποτέλεσμα της κούρσας δεν έχει σημασία, ήμουν συντετριμμένος  όταν άκουσα τα σημερινά τραγικά νέα και θα ήθελα προσωπικά να στείλω τα βαθύτατα συλλυπητήριά μου στην οικογένεια και στους φίλους του Bjorg Lambrecht και σε όλους στο Lotto - Soudal", δήλωσε ο Ackermann.



Ο Lambrecht ήταν ένα ταχέως αυξανόμενο ταλέντο στον επαγγελματικό κόσμο του ποδηλάτου. Πρόσφατα πήρε 12η θέση και κέρδισε την καλύτερη ταξινόμηση νεαρού αναβάτη στο Critérium du Dauphiné. Κέρδισε επίσης το Under-23 Liège-Bastogne-Liège και κατέκτησε την  δεύτερη θεση στο Tour de l'Avenir, το Giro Ciclistico della Valle d'Aosta Mont Blanc, το Tour de Savoie Mont Blanc και το Ronde de l'Isard το 2017. Πέρυσι, κέρδισε το αργυρό μετάλλιο στον αγώνα δρόμου κάτω των 23 ετών στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του Ίνσμπρουκ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: