01 Οκτωβρίου 2020

Fleche Wallone 2020

ΠΗΓΗ :ΕΡΤ NEWS


 Ένας από τους κλασσικότερους, μονοήμερους αγώνες το Fleche Wallone, πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 30 Σεπτεμβρίου στο Βέλγιο, με εκκίνηση από την πόλη Herve και τερματισμό στην κορυφή του Huy, το Mur de Huy.



Μετά την πρώτη ανάβαση στο Côte d’Ereffe με 80 χιλιόμετρα να απομένουν έγινε κι άλλη επίθεση με τους Alessandro de Marchi (CCC Team) και Ide Schelling (Bora-Hansgrohe) να απομακρύνονται. Μετά από μία ώρα, στο προτελευταίο πέρασμα από την ανηφόρα του Mur de Huy ο de Marchi άφησε πίσω του τον Schelling και συνέχισε μόνος του. Μπαίνοντας στον τελευταίο γύρο του σιρκουί, οι ξεκολλημένοι είχαν στο 1,5 λεπτό πίσω τους τον de Marchi και στα 2:15’’ το peloton.





Ο νεαρός Mauri Vansevenant (Deceuninck-Quick Step) ανέβασε το ρυθμό του και άρχισε να αφήνει πίσω του έναν-έναν τους ποδηλάτες που ήταν μαζί του στο ξεκόλλημα για να μείνει μόνος του, 21 χιλιόμετρα πριν την ολοκλήρωση του αγώνα. Στο Côte du Chemin des Gueuses, 10 χιλιόμετρα πριν τον τερματισμό, ο Rigoberto Urán (EF Education First) επιτέθηκε και πλησίασε τον Vansevenant. Ο Vansevenant, μόλις 3,7 χιλιόμετρα πριν τον τερματισμό, είχε μια πτώση σε μια δεξιά στροφή. Σηκώθηκε, συνέχισε και είδε πίσω του τον Uran που πριν την πτώση ήταν 20 δευτερόλεπτα πίσω του. Μετά από 1 χιλιόμετρο τον έφτασε και το peloton στερώντας του κάθε ελπίδα για διάκριση


Το τελευταίο χιλιόμετρο της διαδρομής ήταν μια έντονη ανηφόρα με μέση κλίση στο 11% και σημεία που ξεπερνούσε και το 14%.

Ο Richie Porte (Trek-Segafredo) ανέβασε ρυθμό στα τελευταία 400 μέτρα με τον Michael Woods (EF Education First) να τον ακολουθεί. Μαζί τους και ο Marc Hirschi (Team Sunweb) ο οποίος στα τελευταία 100 μέτρα σπρίνταρε και πήρε τη νίκη, αφήνοντας στη 2η θέση τον Benoît Cosnefroy (Ag2r La Mondiale) και στην 3η τον Michael Woods (EF Education First). 




Ο Hirschi έγραψε ιστορία αφού ήταν η πρώτη του συμμετοχή στον αγώνα και κατάφερε να πάρει τη νίκη σε μια χρονιά που πρωταγωνιστεί αφού τερμάτισε 3ος στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Imola και κέρδισε και το 12ο etape του 107ου Γύρου Γαλλίας. Έγινε ο 3ος νεαρότερος νικητής του Flèche Wallonne και ο 2ος Ελβετός που κερδίζει τον συγκεκριμένο αγώνα, μετά τον Ferdi Kübler, που κέρδισε το 1951 και το 1952.

Δεν υπάρχουν σχόλια: