06 Μαρτίου 2023

Strade Bianche 2023 -(Λευκοί Δρόμοι___Χωματόδρομοι)Κλασικη στην Ιταλία.

 Ο κλασικός αγωνας που γίνεται τα τελευταία χρόνια στην Τοσκάνη της Ιταλίας είχε μπει πλέον τα τελευταία χρόνια στο calendar των κλασικών της Άνοιξης, με μεγάλη επιτυχία.

Ο Thomas Pidcock (Ineos Grenadiers) κέρδισε τη 17η έκδοση του Strade Bianche Crédit Agricole, 184 χιλιόμετρα από τη Σιένα στη Σιένα (Piazza del Campo), αφού επιτέθηκε  52 χιλιόμετρα πριν  τον τερματισμό.


Ο Valentin Madouas (Groupama – FDJ) και ο Tiesj Benoot (Jumbo-Visma) συμπλήρωσαν  το βάθρο του αγώνα.

Ο Pidcock ξεκόλλησε  52 χλμ πριν τον τερματισμό σε ενα ανηφορικό χωμάτινο κομμάτι,  για να προσπαθήσει να πιάσει το πρώτο γκρουπ (το οποίο ηταν 3 De Marchi,Bystrom,Arad).

Στο 42 χλμ πριν είχε ήδη πιάσει το πρώτο γκρουπ , και ενώ είχαν μείνει  3 άτομα (Pidcock, De Marchi,Bystrom) , έκανε το τελικό του ξεκόλλημα.

Πισω γινόταν χαμός , ο περσυνός νικητής Van der Poel έκανε κάποιες επιθέσεις όμως δεν φαινόταν διατεθειμένος να τα δώσει όλα γιατί ολοι τον μαρκάριζαν.

στα τελευταία χλμ ενα γκρουπ 5 ατόμων έφτασε την διαφορά με τον πρώτο  μέχρι και 9'' και ενώ όλα έδειχναν οτι θα τον "πιάσουν" , οι σκοπιμότητες μεταξύ τους δεν έδωσαν την ευκαιρία να κλείσει αυτή η διαφορά.

Ο Pidcock το μόνο που έκανε ήταν να πιέζει μέχρι το τέλος που τελικά νίκησε πανάξια.

Thomas Pidcock



Van der Poel





Rider
Team
Time
Gap

Δεν υπάρχουν σχόλια: