07 Αυγούστου 2023

ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΠΟΔΗΛΑΣΙΑΣ ΔΡΟΜΟΥ _ΓΛΑΣΚΩΒΗ 2023 ΣΚΩΤΙΑ

 







Το Σάββατοκύριακο  5 & 6/8/2023 εγινε το παγκόσμιο πρωταθλημα ποδηλασιας Δρομου στην πολη της Γλασκώβης με 2 Ελληνικές συμμετοχές.
Μπερδεμπές Κωνσταντίνος στους Εφήβους (Juniors )
Μπούγλας Γιωργος στους Ανδρες (Elite Men)
Αμφότεροι αθλητές του Κρονου Νίκαιας, πρωταθλητές Ελλάδος και οι 2 στις κατηγορίες τους.
Το να συμμετάσχεις και μονο να πάρεις εκκίνηση σε ενα Παγκόσμιο ειναι Αθλος, δεδομένου του τεράστιου ανταγωνισμού.
Η διαδρομή ήταν αμφιλεγόμενη με κλειστές στροφές μεσα στην πολη, με επικυνδυνα σημεία με μικρες ανηφορες σε διάρκεια αλλά με μεγάλες κλίσεις που ανοιγαν και εκλειναν το γκρούπ συνεχώς και σπάζοντας τα ποδια των αθλητών.
Οι αθλητές μας εκαναν μια αξιοπρεπή εμφάνιση δεδομένων των συνθηκών και των αριθμητικών δεδομένων.(Συμμετοχές , επίπεδο, στήριξη πολιτείας-Ομοσπονδίας κ.λ.π).

Στους Ανδρες εγινε ενας επικός αγώνας που στο τέλος με βροχή ,πτωσεις και διαφορες ατυχίες, επικράτησαν οι πιο φορμαρισμένοι ποδηλάτες την χρονία αυτή.
 Η φοβερή τριάδα των van der POEL,van AERT, POGAČAR ακολουθούμενη απο τους PEDERSEN,KUNG και αρκετούς αλλους, τερματισαν και με αυτή την σειρά αφου ο van der POEL, εκανε ξεκόλλημα 23 χλμ πριν τον τερματισμό και κανένας δεν μπορεσε να ακολουθήσει.Ο ξεκολλημένος ειχε και μια πτωση λογω βροχής , αλλα δεν πτοηθηκε και κερδισε τον αγώνα , μπαίνοντας στο ΠΑΝΘΕΟΝ της ποδηλασίας, καταφέρνοντας να γινει Παγκόσμιος Πρωταθλητης Cyclocross & Δρομου μεσα στην ιδια χρονιά στα 27 του χρόνια.Αν και ειναι ηδη ενας θρυλος της ποδηλασίας γιος του Andrieu van der Poel και εγγονός του Raymond Poulidor, τωρα επισημα μπήκε στους "μεγάλους" και εχει μπροστά του μέλλον.
Οι αλλοι 2 φάνηκαν πιο "κουρασμένοι" καθώς είχαν ήδη ολοκληρώσει τον μεγάλο Γυρο Γαλλίας, σε πιό δυναμικούς ρόλους κυνηγώντας υψηλότερους στόχους απο τον Poel , χωρίς αυτό να μειωνει την αξία του νικητή.

 
 

RESULTS
1 van der POEL Mathieu 6:07:27
2 van AERT Wout +1:37
3 POGAČAR Tadej +1:45
4 PEDERSEN Mads +1:45
5 KUNG Stefan +3:48
6 STUYVEN Jasper +3:48
7 DINHAM Matthew +3:48
8 SKUJINS Toms +3:48
9 BENOOT Tiesj +3:48
10 BETTIOL Alberto +4:03

Δεν υπάρχουν σχόλια: