26 Μαρτίου 2024

Gent-Wevelgem 2024 ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ

 





Την Κυριακή 24/3/2024 εγινε ο κλασικος αγώνας  Gent-Wevelgem στο Βέλγιο.

Ο Mads Pedersen (Lidl-Trek) αντιστάθηκε  στον Mathieu van der Poel (Alpecin-Deceuninck) στα τελευταία μέτρα ενός διπλού σπριντ για να κερδίσει το Gent-Wevelgem για δεύτερη φορά.
Η μάχη των παγκόσμιων πρωταθλητών ξεκίνησε όταν αποκόπηκαν από τους ανταγωνιστές τους στην τελευταία ανάβαση του Kemmelberg και πήγαν ροδα -ροδα  στο φινις μετά από μια διαδρομή 35 χιλιομέτρων προς τη γραμμή του τερματισμού.

Ο Pedersen εφτασε μαζί με τον Ολλανδό στην τελική ευθεία πίσω του έτοιμος να επιτεθεί. Ο Δανός εριξε  μερικές ματιές πίσω από το αριστερό του ώμο και πήρε την πρωτοβουλία για πλήρη επίθεση στο σπριντ. Ο Van der Poel προσπάθησε να περάσει από τα αριστερά αλλά έμεινε απο πόδα στα τελευταία μέτρα και εκατσε στην σέλα απογοητευμένος λιγα μετρα  πριν από τη γραμμή και αποδέχτηκε την ηττα του. Μετα αμεσως χτυπησε φιλικά την πλατη  του Πέντερσεν και τον παραδέχτηκε.

Βεβαια στα ξεκολλήματα του αγώνα ο Pedersen ειχε βοήθειες ενω ο Van der Poel  ηταν και κουρασμένος απο την νίκη του στο Ε3 _Saxo δυο μέρες πρίν.
Ο ολλανδός φαίνεται φουλ φρομαρισμένος για να διεκδικήσει τους επομενους κλασικoύς οπως Ο γύρος της Φλανδρας και το Paris-Roubaix.


αποτελέσματα:

01PEDERSEN Mads Lidl-Trek05:36:00
02VAN DER POEL Mathieu Alpecin-Deceuninck+ 00
03MEEUS Jordi BORA-hansgrohe+ 16
04PHILIPSEN Jasper Alpecin-Deceuninck+ 16
05MILAN Jonathan Lidl-Trek+ 16
06KOOIJ Olav Team Visma | Lease a Bike+ 16
07GIRMAY Biniam Intermarché-Wanty+ 16
08MERLIER Tim Soudal Quick-Step+ 16
09GROENEWEGEN Dylan Team Jayco-AlUla+ 16
10TRENTIN Matteo Tudor Pro Cycling Team+ 16

Δεν υπάρχουν σχόλια: