23 Μαΐου 2014

CASTELLI

Μια ιστορική εταιρεία ρουχισμού απο την Ιταλία με σήμα τον σκορπιό.
Ενα ποδηλατικό φετίχ για μας την δεκαετία του 80, που βλέπαμε τα μεγάλα ονόματα των  επαγγελματικών ποδηλατικών ομάδων να φοράνε τα μεταξωτά κολάν και σορτσάκια, μπλούζες και όλο τον εξοπλισμό,πολύ ακριβά για το χαρτζιλίκι μας εκείνη την εποχή.
Τώρα βέβαια οι εποχές έχουν αλλάξει και ειναι πιό προσιτά ....
Το 2000 αγόρασα ενα progetto σορτσάκι που αν και τώρα αρχισε να φθείρεται,το μαξιλαράκι (pad) είναι σε πολύ καλή κατάσταση.Ηρθε η ώρα της αντικατάστασης,και φυσικά αγόρασα το νέο progetto ENDURANCE X2 απο τον Κασσιμάτη.
Οι προδιαγραφές του ειναι για 17 βαθμους Κελσίου το ελάχιστο εως 35 το μέγιστο.εχει 2 διακριτικές αντανακλαστικές λωριδες στο πίσω μέρος στο καθε μπατζάκι,και ειναι σε κλασσική εμφάνιση δηλ,μαύρο με το γνωστό σηματάκι του σκορπιού και διακριτική γραμματοσειρά για την φίρμα στο καθε μπατζάκι επίσης.
Δεν αναφέρομαι για τις μπλούζες που δεν έχουν πάθει απολύτως τίποτε.Ουτε εχουν ξεχειλώσει,τα σήματα ειναι σαν καινούργια και γενικά ο χρόνος και τα πλυσίματα δεν έχουν καμμία επίπτωση πάνω τους.

Πρώτη εντύπωση......σοκ!!!  Η εξέλιξη των υφασμάτων,της συνολικής σχεδίασης με άφησε άφωνο.Στην πρώτη βόλτα με "πίεσε" λίγο ...κατί σαν εφαρμοστό γάντι.....αλλά μετά απο μερικά χιλιόμετρα..........ξέχασα οτι φοράω κολλάν..........απλά δεν ασχολήθηκα με τίποτα εκτός απο το πεταλάρισμά μου.Η πλέξη ελαστική και ανθεκτική.Φανταστήτε οταν έχεις μιά παρανυχίδα ή ενα χαλασμένο νύχι ποσο ενοχλητικό γίνεται αν ακουμπήσεις το κολάν,στην περίπτωση του συγκεκριμένου έδειξε να μην επηρεάζεται...ή τουλάχιστον δεν με ενόχλησε.
Συμπέρασμα στα 80 χλμ που έκανα εδειξε αξιοπρόσεκτη συμπεριφορά που πιστεύω θα ξεπεράσει κάθε προσδοκία....................



Δεν υπάρχουν σχόλια: