23 Οκτωβρίου 2014

Η Ιστορία του Γύρου Ιταλίας

Η ιστορία του Γύρου Ιταλίας, όπως αποτυπώθηκε στο φίλμ των κινηματογραφικών ταινιών της εποχής.
Οι Ιταλοί πάντα έδειχναν μεγάλο ενδιαφέρον στην προβολή των Εθνικών τους αγώνων ,πόσο μάλλον για τον Γύρο που προκαλούσε τον Παγκόσμιο θαυμασμό των φιλάθλων.
Ενα καταπληκτικό μουσείο αναφοράς βρίσκεται

ΕΔΩ 

ΓΥΡΟΙ ΙΤΑΛΙΑΣ ΝΟ 1

ΓΥΡΟΙ ΙΤΑΛΙΑΣ ΝΟ2


Mε βίντεο που εχουν αναρτηθεί στο you tube μπορούμε να δούμε τις χρονιές μία προς μία ,και να γευθούμε την ατμόσφαιρα της εποχής.Μιας εποχής ρομαντικής, με τις μάλλινες φανέλες, με τις παγουροθήκες στα τιμόνια, με τα γρανάζια της μεταπολεμικής περιόδου που ηταν 48 -52.Θα δούμε πως ανέβαιναν τις ανηφόρες,τα αλπικά περάσματα σε χωμάτινο τερραίν,πως πενταλάρανε οι Coppi,Bartali και οι λοιποί πρωταθλητές.
Οι ρυθμοί ήταν εξουθενωτικοί, τα σπρωξίματα ήταν μια "ανάσα" για τα παγωμένα πόδια....το κρασί ήταν το χαλαρωτικό στα διαλλείματα, το ντοπάρισμα της εποχής ήταν σκέτα ναρκωτικά....ή μοναδική διέξοδος το "πείσμα" .....και η "αντοχη"..
Αντοχή στις θερμοκρασίες,στην βροχή, στις συνθήκες, στον πόνο........
Ο Γύρος πάντα είχε μεγαλύτερο σασπένς λόγω του ότι γίνεται τον Μάιο και οι καιρικές συνθήκες ειναι ακόμη ευμετάβλητες.Οι νικητές πάντα απρόβλεπτοι , τα ετάπ ..πονηρά και οι θεατές φανατικοί μα και ρομαντικοί.

ΚΑΛΗ ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗ. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: