28 Σεπτεμβρίου 2021

Σπαρτακιάδα χιλιομετρικό πλάνο επιβίωσης Νο 2

 



Βρισκόμαστε στο 2021, και μετα απο μία χρονιά που πέρασε σε ενα κλιμα έντονης ανασφάλειας και άλλων υγειονομικών συνθηκών και με μια αναπάντεχη αναβολή της Περσυνής Σπαρτακιάδας, έφτασε η στιγμή για ολους μας να ξεκινήσουμε ξανα φέτος μια νέα δικιμασία.

Παρατηρω οτι υπάρχει πολύ μεγάλη επισκεψιμότητα στο blog σχετικα ,με το σχετικό μου αρθρο, περί επιβίωσης στην Σπαρτακιάδα.

Πραγματι πιστεύω οτι βοηθά αρκετά.Συζητώντας με φίλους σχετικά, όλοι μου περιέγραψαν τις δικές τους εμπειρίες και βιώματα.


Υψίπεδα προς Τρίπολη


Η πλειοψηφία θεωρει το χειρότερο κομμάτι , τα υψίπεδα μετα το γνωστό "Πολυβολείο".Θα δείτε στο πλάνο μου ότι μιλάμε για 5 χιλιόμετρα, σίγουρα δυσκολα, σιγουρα συνεχόμενα μετα απο μια ανάβαση 17 χιλιομέτρων που λέγεται Αχλαδόκαμπος.Το καμματι "σπάει" τα πόδια και την ψυχολογία και ο κυριότερος λόγος ειναι οτι ενω στο μάτι φαίνεται σαν δρόμος με μικρή κλίση, στην πραγματικότητα ομως ειναι μια συνεχόμενη ανηφόρα  που σε συνδιασμο με  το μικροκλίμα της περιοχής, που εχει  αέρηδες,λιγο  η κούραση και ο ηλιος που χτυπάει,ολα  μας εξουθενώνουν.Οι πιο πολλοί παθαίνουν κράμπες σε αυτό το σημείο,ακριβώς γιατι τα πόδια κρυώνουν απότομα.

Φέτος προβλέπεται λιγο χαμηλή θερμοκρασία, οπότε σε αυτο το σημείο θα έχει σχετικό κρύο.

Θέλει λοιπόν υπομονή και συνεση. Στο πολυβολείο συνιστώ μια μικρή στάση , να πιούμε λιγο μαγνησιο(κραμπες), ισοτονικά κλπ.

Το επόμενο (οχι με την σειρά στον Αγώνα αλλα με τον βαθμό δυσκολίας)  κομμάτι παραδόξως δεν ειναι η κλασικη ανηφόρα του Αχλαδόκαμπου, αλλά τα κομματια απο Σολωμό μέχρι Χιλιομόδι, οπου απαιτούν εγρήγορση, υψηλή μουαγιε, και ειπαμε οτι η ποδηλασία εχει και "Ευθείες".Το Paris-Roubaix δηλαδή δεν ειναι δύσκολο?

Εχω πει οτι το κομμάτι Ισθμός Μυλοι ειναι απο τα πιό δυσκολα ,και τα πιό γρήγορα.

Οι ανηφόρες της Μανθιρέας-Βλαχοκερασιάς ειναι δύσκολες  αλλά η διάρκεια τους ειναι μικρή μονο 5 χιλιόμετρα (απο το 205 εως το 210 χλμ).

Τα κομμάτια μετα μπορούν να σε καθύστερήσουν αν δεν εχεις δυνάμεις και να σου  "φάνε"  αρκετό χρόνο, αν και  θεωρώ οτι αν εχεις φτασει καλά στην Τρίπολη, δεν χάνεις τον τερματισμό με τίποτα.

Ηρεμία, σύνεση και εύχομαι,

ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΊΑ ΚΑΙ ΔΥΝΑΜΗ ΣΕ ΟΛΟΥΣ. 


Δεν υπάρχουν σχόλια: