18 Απριλίου 2022

PARIS-ROUBAIX 2022

 Ο Dylan van Baarle (Ineos Grenadiers) επιτέθηκε στο πλακόστρωτο του Camphin-en-Pévèle 18 χιλιομέτρα πριν τον τερματισμο αψηφώντας τα φαβορί.

HIGHLIGHTS







Ο 29χρονος αναβάτης, ο οποίος πέρυσι τερμάτισε εκτός του χρονικού ορίου, είχε ένα άνετο προβάδισμα μπήκε στο ποδηλοδρόμιο του Roubaix για να απολαύσει την τεράστια νίκη μετά από 257,2 αδιάκοπα χιλιόμετρα, με 54,8 από αυτά σε λιθόστρωτα. Mετα απο 1:47 ο Wout van Aert (Jumbo-Visma), ο οποίος επέστρεφε στους αγώνες μετά το COVID-19, πηρε στο σπριντ τον Stefan Küng για να πάρει τη δεύτερη θέση μπροστά από τον αναβάτη Groupama-FDJ. Τεταρτος ο Tom Devriendt, ο οποίος έφερε το καλύτερο αποτέλεσμα που είχε ποτέ σε ένα Monument. Οι συνθήκες για την 119η διοργάνωση του αγώνα, ήταν πολύ καλές με ηλιοφάνεια και 19 βαθμούς.
Οι Ineos Grenadiers άρχισαν να φθείρουν τους αντιπάλους τους από νωρίς, πιέζοντας μπροστά καθώς χτυπούσαν οι πλευρικοί άνεμοι, και μόλις στα 47 χιλιόμετρα στον αγώνα το πελοτόν χωρίστηκε με τους Van Aert και τον Mathieu van der Poel (Alpecin-Fenix) που έμειναν πίσω.

Τον αγώνα παλεψε ο Σλοβένος Matej Mohoric της  Bahrain Victorious αποσπασμένος συνεχώς απο τα 50 χλμ πριν τον τερματισμό, με 1 κλαταρισμα να τον καθυστερεί χανοντας το προβαδισμα που είχε φτιάξει με τον  Devriendt που δεν βοηθούσε καθόλου.
Μετα παλι βρήκε το κουράγιο να ξεκολλήσει αλλά του κολλησε ο   Aert και στο τέλος δεν ειχε τις δυνάμεις να κερδίσει.Ο Mathieu van der Poel  εδειξε να ειναι ξαφνιασμένος απο τον πολύ γρηγορο ρυθμό του αγώνα και κρατηθηκε για την τελική του επίθεση , αλλα καπου "κοιμήθηκε" και εχασε τις καταλληλες ροδες για να προηγηθεί.Οταν ξεκινησε την σολο επιθεσή του ήταν ηδη αργά.

Ο Baarle αξιζε 100 % την νίκη με την βοήθεια και την σωστή τακτική της ομάδας του, σε εναν αγώνα που θα μείνει στην ιστορία ως ο ταχύτερος αγώνας στα 113 χρόνια του.


Highlight του αγώνα η πτωση του Lampaert απο θεατη.

Η θεαματική πτώση του Lampaert απο θεατη.



ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ  2022

1Dylan van Baarle (Ned) Ineos Grenadiers5:37:00
2Wout van Aert (Bel) Jumbo-Visma1:47:00
3Stefan Kung (Swi) Groupama-FDJ
4Tom Devriendt (Bel) Intermarché-Wanty-Gobert
5Matej Mohoric (Slo) Bahrain Victorious
6Adrien Petit (Fra) Intermarché-Wanty-Gobert Matériaux2:27:00
7Jasper Stuyven (Bel) Trek-Segafredo
8Laurent Pichon (Fra) Arkea-Samsic
9Mathieu van der Poel (Ned) Alpecin-Fenix2:34:00
10Yves Lampaert (Bel) Quick-Step Alpha Vinyl Team2:59:00

Δεν υπάρχουν σχόλια: